[O1] Spojler pod zderzakiem (ten co się urywa często)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oct2.0d140
    Classic
    • 2010
    • 17

Zamieszczone przez maxpaynemm
    gruzlik, czyli kolego jak zrozumiałem masz przerobiony soft 2660PL aby działał w rocznikach O2 poniżej 2008roku???
    Dokładnie tak, działa i ma PL MENU.
    janek
  • pepiczek
    Ambiente
    • 2009
    • 146

Witam

Numer katalogowy tego cuda to 1U0807061A/Z

Tak to mniej wiecej wyglada ale w mojej O1 z 98 roku nie jest to jeden element ale sa jeszcze takie uszy jakby w 'naroznikach' wewnetrznych tego plastiku. Czyli i podobny element jak na zdjeciu i jeszcze 2 klapki (byc moze na tym zdjeciu w ogole widac te miejsca gdzie klapki sie wsuwa - waskie szczeliny). O znalazlem co to "kierwonica powietrza" ha...

Do tego jest jakby plastikowa oslona pod chlodnica i nie wiem jaki kod ma ten element miedzy uszami i pod chlodnica? Tez jest u mnie styrany...

Dzis na muldzie sniegu ostatatecznie XX raz walnalem tym spojlerem i pekl (lekko) bo taki mroz ;/ a na dodatek juz raz zostal wyrwany do przodu caly ten element i popekal w miejscu przy nadkolu (tu zachodzi do wneki kola). Cofalem a ten zaczepil sie o kraweznik i poszlo...Chcialbym to wymienic.

Mechanik mowi ze zamiennik to ok 60zl i bedzie dobry ale potwierdzacie ze zamiennik bedzie idealnie pasowal i nei trzeba bedzie go docicnac, poprawiac, szlifowac => RZEZBIC przy nim?

Czy czesc jak wyzej podpasuje tez do O1 z 98 roku? Jak wspomnialem element podobny ale nie dam glowy, nie wiem czy tez zachodzi do srodka wnek na kola jak oryginalny. Jaki zamiennik polecacie a jaki nie? Ile daliscie za te czesci?

dzieki
    +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

• gregor6
      Rider
      • 2008
      • 488
      • Volkswagen

Ja kupiłem jakiś czas temu zamiennik. Zapłaciłem coś koło 80zł. Nie pasował idealnie, ale przy użyciu siły znalazł się na swoim miejscu :diabelski_usmiech NIe słyszałem, żeby były jakieś inne spoilery. Ten powinien pasować, ale dla pewności poczekaj jeszcze na inne wypowiedzi

[ Dodano: Wto 09 Lut, 10 20:15 ]
      Zamieszczone przez pepiczek
      Do tego jest jakby plastikowa oslona pod chlodnica
      To jest osłona silnika. Zapewne coś takiego

Komentarz

• pepiczek
        Ambiente
        • 2009
        • 146

pewnie tak ale to zamiennik... /O jak jest w kodzie produktu to jest oryginal /Q dobrej jakosci jak oryginal a Z/ jak zamiennik.

Oryginalny spojler to 218zl, kierownice powietrza to 2x18zl, czyli kolejny wydatek bedzie huhu...

Swoja droga co za idtiotyczne rozwiazanie ze woda z szyby scieka do rynien a pozniej w nadkola - na nadkola a nie bezposrednio w dziure w nadkolach, pozniej masz tone blota miedzy nadkolem a blacha :/
        +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

• Udesky
          RS
          • 2007
          • 1692
          • Octavia I (1U2)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A szukałeś takich po rozbiórkach, aby kupić używkę?
          Zamieszczone przez gregor6
          NIe słyszałem, żeby były jakieś inne spoilery.
          Są. Tak zwane tjuningowe. :diabelski_usmiech
          W Polsce nie ma kryzysu.
          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

Pracuję...